Blog & Updates

KPI

Peter Geelen

Auteur: Peter Geelen
04-06-2016

KPI’s die wél werken, het boek van Peter Geelen en Luc van Sas, staat nu al op plaats 3 in de top 100 management boeken. Niet verwonderlijk omdat organisaties zoveel betere resultaten kunnen boeken als ze anders met kritische prestatie-indicatoren zouden omgaan. “Als je ziet hoe bedrijven bestuurd worden dan verbaast het mij niets”, aldus Geelen. “Het lukt bedrijven en organisaties vaak onvoldoende om een op zich goede bedrijfsstrategie tot een goed resultaat te brengen. KPI’s zijn hierbij vaak de boosdoener, wanneer deze verkeerd toegepast worden leidt dit tot blijvende schade. Organisaties verbeteren. Dat was het idee achter het schrijven van het boek. Waarschijnlijk is dit ook de reden dat het nu op de derde plaats staat”.

Eiland vorming, slechte samenwerking en een blinde focus op de cijfers zijn slechts een paar voorbeelden van de impact die verkeerd geïmplementeerde KPI's kunnen hebben. Dit kan zo ontzettend veel beter. Maar dan moeten organisaties wel echt op een andere manier leren denken en werken met KPI’s.

In het boek wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden stapsgewijs het gebruik van prestatie indicatoren bij het vertalen van strategie naar praktijk behandeld. Een vooral hele praktische handleiding voor iedereen die KPI's al gebruikt of de introductie ervan overweegt. Met iPM Partners past auteur Peter Geelen deze nieuwe methode inmiddels al vele jaren met succes toe bij een breed scala aan bedrijven en organisaties. Zij waren in staat te ontsnappen aan de korte termijn waan van de dag en in staat om strategie ook daadwerkelijk om te zetten in resultaat.

Bestel het boek nu bij managementboek.nl en ontvang hierbij gratis het boek Big Data aan het werk.

Gerelateerde blogs

Laat u inwijden in het ‘geheim’ van werkende KPI’s

Peter Geelen, 25-06-2019

Met een beetje pech worden KPI’s eenzijdige targets die de samenwerking frustreren. Zonde. Omdat ze ook heel waardevol kunnen zijn. Als u het goed doet, zijn het knoppen waaraan uw organisatie kan draaien om echt beter te worden. Voor dat laatste moet u de kunst verstaan van ‘KPI’s die wel werken’. Dit leert u tijdens een inspiratiesessie of masterclass met KPI-goeroe Peter Geelen.

Lees verder

Hoe UWV met KPI’s fraudeurs wél kan pakken

Peter Geelen, 27-09-2018

Bij het nieuws over uitkeringsfraude door Poolse werknemers, valt mijn mond open van verbazing. Zeker als je ziet hoe weinig slagvaardig UWV die bestrijdt. Hoog tijd voor KPI’s die wél werken.

Lees verder