De huurders op 1 zetten in uw werkwijze

In dit digitale tijdperk zijn de verwachtingen over service hoog bij huurders. Of zij nu actief, zelfstandig of hulpbehoevend zijn, huurders willen snel contact kunnen hebben via een kanaal dat hun past. Ook verwachten zij op tijd en goed te worden geholpen. Als ze in hun ogen oneerlijk of niet gastvrij genoeg worden behandeld, is een bericht op social media snel geplaatst, of dreigt hun isolement alleen maar groter te worden. U wilt maatwerk leveren en effectief handelen naar alle huurders.

Het verbeteren van uw service begint meestal bij het verbeteren van een proces. Want de meeste klachten zijn het gevolg van een werkwijze die niet is aangepast aan de eisen van de tijd. Daarin kunnen wij iets voor u betekenen. Samen met uw medewerkers (en huurders) ontwerpen wij uw proces opnieuw. Wat huurders daadwerkelijk belangrijk vinden, nemen we daarbij als uitgangspunt.

Een voorbeeld is een proces dat ‘opleveren in originele staat’ eist van de vertrekkende huurder. Terwijl het best zo kan zijn dat een nieuwe huurder blij gemaakt kan worden met een door de vertrekker zelf aangebrachte voorziening (ZAV). De service van de corporatie verbetert als het proces een andere focus krijgt. Het richt zich bijvoorbeeld niet langer op ‘opleveren in originele staat’. maar juist op het zo snel mogelijk samenbrengen van de vertrekkende en nieuwe huurder. Dit maakt overnameafspraken mogelijk. 

Zo ontstaat een klantgerichter proces. Zeker als we ook nog mogelijkheden inbouwen voor huurders om direct na een belangrijk moment feedback te geven. Waardoor in een vroeg stadium naar boven komt wat nog beter kan. 

Met een klantgericht proces bent u er nog niet. Het zijn altijd de mensen die het moeten doen. Daarom staan wij uw medewerkers ook graag terzijde bij het begrijpen van hun rol. En leren hen hoe zij beter kunnen samenwerken en daarmee kunnen bijdragen aan een hogere huurdertevredenheid en meer werkplezier.

Meer weten over hoe iPM Partners u kan helpen met klantgerichte processen? Bel Marcel de Wit of Willem Suppers.

iPM Partners & De huurders op 1 zetten in uw werkwijze

Zo maak je van een vakman een held!
blog

Zo maak je van een vakman een held!

Willem Suppers

Een corporatie wil huurders snel en goed helpen zodra zij een defect melden. Daarbij komt het aan op soepel schakelen tussen callcenter, woningcorporatie en vakmannen. Als je hierbij werkt met externen, zoals Poort6, kan dat lastig zijn. Hoe deze woningcorporatie haar reparatieketen verbeterde met een aanpak die kosten reduceert én klanten blijer maakt.

Lees meer
Aanmoedigingscultuur leidt tot meer verhuur
blog

Aanmoedigingscultuur leidt tot meer verhuur

Willem Suppers

Woningcorporaties moeten inspelen op veranderingen in markt en maatschappij. Dat lukt alleen als de organisatie ook verandert. Poort6 werkte met hulp van iPM Partners aan een aanmoedigingscultuur en bracht meer structuur aan. Resultaat: minder leegstand, snellere doorlooptijden en een hogere klanttevredenheid.

Lees meer

Zijn passie? Teams verder helpen!

Marcel de Wit

'Het is mijn kunst om onuitgesproken blokkades voor samenwerking weg te werken.'

Lees meer over Marcels talenten en drijfveren