iPM leren toepassen met management trainingen

Wij zijn geslaagd, als u het kunt

Onze methode werkt het best als uw medewerkers zich iPM eigen maken. Dat vergt kennis én vaardigheden: ‘leren’ betekent in onze ogen dat zij de knowhow ook kunnen toepassen in de praktijk. Omdat wij willen helpen waar het echt nodig is, bieden wij trainingen altijd op maat aan. Dat wil zeggen dat we eerst een analyse doen van de organisatie en het team, dat de iPM-Methode toepast.

Onze trainingsfilosofie gaat uit van vier, elkaar aanvullende, rollen van medewerkers bij het toepassen van iPM (zie figuur). Wij ontwikkelen mensen zo dat zij kunnen excelleren in de verschillende rollen. De authenticiteit en eigen stijl van de individuele medewerker blijft altijd het vertrekpunt van elk leerproces.

ipm toepassen voor uw medewerkers

Wij bieden de volgende trainingen aan:

iPM KPI-training

U zoekt een aanpak om de besturing van uw organisatie te professionaliseren? U wilt samen met medewerkers uw strategie vertalen naar de werkvloer? In deze training leert u een KPI-structuur van wereldklasse neer te zetten via de iPM-aanpak. U leert hoe u uw strategie naar de werkvloer vertaalt met de juiste KPI’s en een strategiekaart. U leert hoe u KPI’s het beste kunt visualiseren, zodat het gewenste gedrag wordt gestimuleerd. Maar ook op welke wijze u de besturing inricht en uw medewerkers enthousiasmeert om mee te doen.

iPM-KPI-training

iPM Lean training

In deze training leert u de principes, tools en concepten van Lean op een speelse en interactieve wijze. Maar dat is niet het enige. We besteden ook veel aandacht aan de veranderkundige aspecten. Hoe krijg ik collega’s mee? Welke vaardigheden heb ik nodig om een groep te ondersteunen of te coachen? Hoe word ik business partner van het management? Wij zorgen ervoor dat u of uw medewerkers Lean-experts worden die aantoonbaar continu verbeteren. Als u het kunt, zijn wij geslaagd.

iPM-KPI-training

iPM Continu Verbeteren training

U zoekt een aanpak om klantprocessen of klantketens systematisch te verbeteren? In de iPM Verbeteren-training leert u problemen binnen uw processen op te sporen en structureel op te lossen. U krijgt inzicht in uw processen en weet waar het mis gaat. Via de iPM-principes en een interessante livecase leert u root causes (fundamentele oorzaken) van problemen te vinden en deze blijvend te verhelpen.

iPM-Continu-Verbeteren-training

iPM Business Partner training

Strategie naar de werkvloer vertalen …

De iPM Business partner is de verbindingsofficier met het management. Zonder draagvlak en eigenaarschap van het management is ieder programma gedoemd te mislukken. Maar het management heeft zoveel op haar bord liggen. Hoe krijg ik de aandacht die het programma verdiend? Tijdens deze training leert u hoe u als business partner die juiste connectie maakt met het management en wat de beste strategieën zijn om gehoord te worden.

verbeter-bord  

iPM Organisatie Veranderaar training

Om iPM succesvol en duurzaam in te voeren, zijn veranderingen nodig in de werkwijze en de manier van samenwerken. De Organisatie Veranderaar is hierin de spil. Tijdens deze training leert u welke veranderaanpakken u het beste kunt toepassen in uw organisatie. Wat werkt in uw organisatie en wat niet? Wat is de beste veranderaanpak en stroomlijn ik het programma? Wat doe ik om het excuus ‘iedereen is verandermoe’ te pareren? Hoe krijgt u iedereen mee?

ipm-veranderen-training
 

iPM Facilitator/Coach training

Een iPM/Lean-expert begeleidt groepen in verbeterprojecten. U leert wat van een facilitator wordt verwacht en hoe u deze rol het beste kunt uitvoeren. U leert eigenaarschap te vergroten. U leert waarom sommige teams beter presteren dan andere teams en krijgt de handvatten om leiders en teams te begeleiden in hun persoonlijke transitie naar prestatieverbetering.

LEAN-introductie-training 

Wilt u meer weten over onze trainingen?

Neem dan contact op met Peter Geelen.