Hoe krijgen we onze organisatie op koers?

U vraagt zich af of u het maximale uit uw organisatie haalt. De focus ligt sterk op de korte termijn en op intern, maar te weinig op klanten. Hoe bereikt u via de juiste strategie de resultaten die u wilt? Welke KPI’s werken wel? Hoe betrekt u uw medewerkers bij wijzigingen van uw koers en organisatie?

Wij werken met u aan een strategie die wel werkt 

De waan van de dag plaagt veel ondernemers. Ze noemen strategie ‘dé belangrijkste uitdaging’. Tegelijk, echter, beseffen ze dat ze ‘te weinig tijd vrijmaken voor strategieontwikkeling’. Dit nummer 1-knelpunt voor ondernemers vormt een groot risico. Zeker in deze tijd waarin het speelveld snel verandert en dus vraagt om reactievermogen.

Van eilanddenken naar klantketens

Zelfs als ondernemers er wél in slagen om een strategie te formuleren, is succes nog niet verzekerd. De uitvoering blijft maar al te vaak achter op plan. Terwijl dat niet hoeft!

Een belangrijke onderliggende oorzaak voor deze strategieproblematiek is een te rigide functionele inrichting van de besturing van de organisatie: het organogram is heilig. Dit leidt tot eilanddenken en tot KPI’s die barrières opwerpen voor effectieve samenwerking. Klanten worden daarvan de dupe en veel tijd gaat verloren aan het herstellen van fouten.

Weg met de waan van de dag

Wij weten hoe het anders kan. We halen mooie resultaten met de in huis ontwikkelde iPM-methode, waarvan klantketens, KPI’s die wél werken en teamontwikkeling de ingrediënten zijn.

Wilt u af van de waan van de dag, dan staan wij u graag terzijde. Wij helpen u bij het ontwikkelen van een strategie die wel werkt. Of bij het uitvoeren van uw strategie zodat die wel het vurig gewenste resultaat oplevert en het enthousiasme bij uw mensen terugbrengt.

Gezond verstand

Wij kunnen u ook ondersteunen met LEAN en ICT-tools, maar dringen u zulke methoden nooit op. Als het met gezond verstand kan – dat is in het leeuwendeel van de gevallen – dan doen we dat liever.

Wilt u weten hoe wij precies werken?

Bestel dan mijn boek KPI’s die wél werken, bekijk de video of nodig mij uit en ik vertel u meer.

Peter Geelen

Peter Geelen - Oprichter & bedenker iPM-methode
Peter GeelenOprichter & bedenker iPM-methode

iPM Partners & Strategie

Hoe IPM gemeenten helpt meer grip te krijgen
case

Hoe IPM gemeenten helpt meer grip te krijgen

Het is voor gemeenten steeds moeilijker om grip te hebben en te houden op hun dienstverlening. Helemaal nadat ze in 2015 de verantwoordelijkheid hebben gekregen voor de Jeugdzorg. In de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen kwam daar een jaar later nog een complicerende factor bij; zij gingen samenwerken in de ABG-organisatie. Aanvankelijk viel het hen tegen om hiervan op eigen kracht een succes te maken. Ze vroegen iPM Partners om ondersteuning bij het opnieuw organiseren van de dienstverlening in het sociaal domein. 

Lees meer
iPM toegepast in groeiend familiebedrijf
case

iPM toegepast in groeiend familiebedrijf

Succesvolle familiebedrijven, zoals Verhoeven Grondverzetmachines in Maarheeze, kenmerken zich door een hechte en klantgerichte cultuur. Dankzij hun ondernemingslust maken ze regelmatig een groeispurt door. Zo slaagde Verhoeven er na de financiële crisis in zijn aanbod te verbreden. Door het succes daarvan en een overname groeide het bedrijf als kool. Aan dergelijke groei kleeft echter het risico dat de hechte, klantgerichte cultuur onder druk komt te staan.

Lees meer
Een gedeelde strategie samen met iedereen
case

Een gedeelde strategie samen met iedereen

GGN is een organisatie die voortkomt uit een fusie tussen veertien kantoren met ieder hun eigen verleden. iPM hielp de organisatie voor gerechtsdeurwaarders bij het definiëren van de strategie en het uniformeren en stroomlijnen van de processen. Samen met medewerkers is verder de productiviteit verhoogd en de service verbeterd.

Lees meer
Hoe iPM gemeenten helpt meer grip te krijgen
blog

Hoe iPM gemeenten helpt meer grip te krijgen

Aafke Selten

Gemeenten hebben steeds meer taken, zoals jeugdzorg, op hun bordje gekregen. Om burgers goed te bedienen, zijn ordentelijke processen en een soepele samenwerking noodzakelijk. Voor drie Brabantse gemeenten was dit reden om te gaan werken met ketensturing, KPI’s en dashboards. ‘Collega’s zijn nu meer betrokken bij hoe we presteren.’

Lees meer
Laat u inwijden in het ‘geheim’ van werkende KPI’s
blog

Laat u inwijden in het ‘geheim’ van werkende KPI’s

Peter Geelen

Met een beetje pech worden KPI’s eenzijdige targets die de samenwerking frustreren. Zonde. Omdat ze ook heel waardevol kunnen zijn. Als u het goed doet, zijn het knoppen waaraan uw organisatie kan draaien om echt beter te worden. Voor dat laatste moet u de kunst verstaan van ‘KPI’s die wel werken’. Dit leert u tijdens een inspiratiesessie of masterclass met KPI-goeroe Peter Geelen.

Lees meer
Teams leiden: van improviseren naar regisseren
blog

Teams leiden: van improviseren naar regisseren

Rose-Marie Manders

Leiderschap is evenwichtskunst. Je moet mensen ondersteunen maar ze ook dingen zelf laten doen. Elke leider moet dit in de praktijk leren, zo ook Bert Geelen van Summa. ‘Ik heb meer plezier in mijn werk nu ik meer aan anderen overlaat.’

Lees meer

Zijn passie? Bedrijven weer op koers zetten!

Peter Geelen

'Het is altijd heerlijk om te zien dat we een organisatie weer naar een hoger niveau hebben kunnen tillen.'

Lees meer over Peters talenten en drijfveren