Processen die de huurder op 1 zetten

Huurders van nu hebben hoge verwachtingen van service. Zij willen snel contact kunnen hebben via verschillende kanalen. Ook verwachten ze op tijd en goed te worden geholpen. Als ze in hun ogen oneerlijk of niet gastvrij genoeg worden behandeld, is een bericht op social media snel geplaatst. Met alle gevolgen voor de reputatie van de woningcorporatie.

Het verbeteren van uw service begint meestal bij het verbeteren van een proces. Want de meeste klachten zijn het gevolg van gedateerde of niet-geüniformeerde processen, bijvoorbeeld na een fusie. Wat bij woningcorporaties ook veel voorkomt, is dat de focus van te intern gericht naar meer klantgericht moet. Denk aan een proces dat ‘opleveren in originele staat’ eist van de vertrekkende huurder, terwijl de nieuwe huurder best blij geweest was met door zijn voorganger zelf aangebrachte voorzieningen (ZAVs). De service verbetert als het proces zich niet richt op ‘opleveren in originele staat’, maar op het zo snel mogelijk samenbrengen van de vertrekkende en nieuwe huurder. Zodat zij overnameafspraken kunnen maken.

Samen met u ontwerpen wij uw mutatieproces opnieuw. We verplaatsen ons daarbij in wat klanten werkelijk belangrijk vinden (klantketen). Maar met alleen een mooi proces bent u er nog niet. Uw mensen zullen ook moeten begrijpen wat hun rol is in de keten en hoe zij het resultaat kunnen verbeteren. Wij helpen uw medewerkers daarbij. Zij zien hun klanten blijer worden en bloeien zelf ook op.

Hoe iPM Partners dat precies doet? Bel Marcel de Wit of Willem Suppers

Zijn passie? Teams verder helpen!

Marcel de Wit

'Het is mijn kunst om onuitgesproken blokkades voor samenwerking weg te werken.'

Lees meer over Marcels talenten en drijfveren