Masterclass Aanmelden

Aanmoedigen, de kracht van een waarderende cultuur

Een cultuur die zich concentreert op straffen en belonen is niet meer van deze tijd. De best presterende organisaties halen het maximale uit hun medewerkers door ze aan te spreken op hun intrinsieke motivatie. En door ze te laten samenwerken in hechte teams met een open sfeer. Terwijl de communicatie zich kenmerkt door een positieve basishouding: collega’s coachen elkaar op opbouwende wijze om samen beter te worden.

Tijdens deze masterclass van een dag leert u wat een aanmoedigingscultuur is. Wat zijn de zeven pijlers onder een waarderende organisatie? Hoe ziet de samenwerking er dan uit? Vervolgens gaan we met u en uw collega’s aan de slag. Hoe bouwt u samen aan een aanmoedigingscultuur? Wat is daar in uw organisatie voor nodig? Natuurlijk zoomen we ook in op concrete toepassingen voor het dagelijkse werk. Hoe komen uw mensen in de ja-stand te staan en hoe houdt u die vast? En hoe bespreekt u het functioneren en de voortgang in een waarderende organisatie?

Zelf een aanmoedigingscultuur ondervinden

Onze partner Marcel de Wit laat u ondervinden wat aanmoediging kan betekenen voor u en uw organisatie. U merkt dat u en uw collega’s anders, door een groene bril, gaan kijken en op elkaar gaan reageren. Mensen komen in de ja-stand te staan, ze staan meer open voor kritiek en de oplossingsgerichtheid wordt vergroot. U komt er ook achter hoe u aanmoediging in uw cultuur kunt verankeren. Hoe zorgt u ervoor dat mensen een positieve prestatiedialoog blijven voeren? En hoe houdt u in een audit bij wat de vorderingen en positieve voorbeelden zijn?

Marcel: “De kunst van aanmoedigen is de bronnen van motivatie aan te boren. Daarvoor moet je weten wat medewerkers beweegt en wat ze kunnen. Om ze vervolgens te vragen: waar zie je kansen om de volgende stap te zetten en wat heb jij daarvoor nodig?”

Aanmelden voor: Aanmoedigen, de kracht van een waarderende cultuur

  • Eendaagse masterclass met uw team op uw locatie
  • Inclusief het boek Aanmoediging

Voornaam *

Achternaam *

Organisatie *

E-mail adres *

Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken

Deze Masterclass wordt gegeven door Marcel de Wit

  • Partner en aanmoedigingscoach iPM Partners
  • Auteur van het boek Aanmoediging

Marcel de Wit is een praktische psycholoog en een ervaren gids in veranderland. Hij helpt al zijn hele werkzame leven teams en organisaties beter te laten samenwerken. En heeft een eigen visie op een waarderende cultuur; als mensen elkaar aanmoedigen leidt dat volgens hem tot betere prestaties. Als geen weet Marcel weerstanden te doorbreken. "Er zijn bijna altijd onaangeboorde bronnen die teams energie kunnen geven om voor één doel te gaan. De kunst van beter samenwerkende teams is om die te vinden en te benutten."

Gerelateerde training en inspiratiesessie

Training: Coach voor teamontwikkeling

Hester Poelman- Partner iPM Partners