Training Aanmelden

Zo laat u KPI’s wél voor u werken

Het inzicht dat je breder moet kijken dan financiële cijfers en kengetallen, is wijd verbreid. Organisaties maken steeds vaker gebruik van performance management. Mooi als u dat ook doet, maar kijk uit!

Trap niet in de valkuil van verkeerd gekozen KPI’s. Een veelgemaakte fout is dat ze een op een zijn vertaald naar het organogram. Het gevolg kan zijn dat uw aanpak averechts werkt: prestaties verbeteren niet of nauwelijks, bijvoorbeeld doordat afdelingen slecht samenwerken. In het ergste geval ontstaat een groot verantwoordings- en rapportagefestijn.

Om te kunnen sturen op strategie en resultaat is een goed werkende KPI-structuur noodzakelijk. Het komt daarbij aan op de kunst van het kiezen. U zult niet te veel en de juiste KPI’s moeten hebben die elkaar samen versterken.

Tijdens deze training leert u hoe u dat voor elkaar krijgt. Peter Geelen wijdt u in de door hem ontwikkelde iPM-aanpak in. Maar dat niet alleen. Hij legt u ook uit hoe uw organisaties gaat van ‘KPI’s die niet werken’ naar ‘KPI’s die wél werken’.

Na deze training weet u:

 • Waarom uw KPI’s minder goed werken dan u zou wensen
 • Hoe u een goed werkende KPI-structuur opzet vanuit uw strategie
 • Op welke wijze u via klantketens uw financiële en niet-financiële indicatoren koppelt
 • Hoe uw met KPI’s prestaties verbetert en wat daarbij de meerwaarde is van visualisering
 • Hoe u uw besturing het beste kunt inrichten en een effectief prestatiegesprek voert

Geschikt voor:

Projectleiders, programmamanagers of managers verantwoordelijk voor de inrichting van een KPI-structuur voor organisaties. Managers die een verfrissende manier van besturen willen invoeren.

Aanmelden voor: Training KPI’s die wel werken

€ 1.390 exclusief btw

 • Openbare training in omgeving Den Bosch
 • Kosten deelname € 1.390 (ex BTW) per deelnemer
 • Deelnemers ontvangen het boek ‘’KPI’s die wél werken’’

Voornaam *

Achternaam *

Organisatie *

E-mail adres *

Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken

Deze inspiratiesessie wordt gegeven door Peter Geelen

 • Bedenker iPM-aanpak, oprichter iPM Partners;
 • 30+ jaar ervaring in performance management op topniveau;
 • Klantketen- en KPI-goeroe, auteur meerdere boeken, incl KPI’s die wél werken.

Peter Geelen is de grondlegger van de integraal Performance Management® methode. Deed jarenlang Performance Management voor Philips en werkte onder andere met en voor de heren Boonstra, Hommen en Kleisterlee. Wilde koste wat kost het eilanddenken bij organisaties doorbreken. Bedacht iPM en perfectioneerde dit in de laatste 15 jaar tot een succesvolle methode en onderneming iPM Partners. Is auteur van meerdere boeken en vele publicaties over Performance Management. Gastdocent op de universiteit van Maastricht. Een veelgevraagd spreker en sparring partner voor bedrijfstop en managementteams. Het gaat hem nog altijd om de resultaten van klanten.