Hoe kunt u het personeelstekort aanpakken?

Een tekort aan medewerkers is hét probleem in de zorg. Natuurlijk kunt u dit issue niet helemaal in uw eentje oplossen, maar u kunt wel actie ondernemen. Bijvoorbeeld door uw bestaande medewerkers veel effectiever in te zetten. Bestrijd tijdsverspilling, onnodige werkdruk en ziekteverzuim. Benut het talent beter, waardoor de organisatie met minder mensen meer zorg kan leveren.

Veel verspilling van tijd is te voorkomen door het mes te zetten in gedoe. Denk aan registratieverplichtingen die worden opgelegd door ministeries en beroepsverenigingen. Of aan inefficiënte processen en een haperende samenwerking. Als uw medewerkers te veel met randzaken bezig zijn, komen ze te weinig aan het echte werk toe.

Minder werkdruk, meer werkplezier

Probeer niet meer te wijzen naar de veroorzakers van de verspilling, maar mobiliseer uw medewerkers. Dat kan met iPM voor de zorg. Samen met u organiseren wij het werk zo dat taken beter worden verdeeld en talenten maximaal worden ingezet. Zodat uw mensen weer focussen op de zorgkwaliteit.

Uw medewerkers kunnen dan weer doen wat hun vak betekenis geeft. Zij ervaren minder werkdruk en meer voldoening en waardering. Dit toenemende werkplezier straalt af op mensen buiten uw organisatie. Een cultuur waarin uw mensen meer plezier ervaren, geeft u een streepje voor bij het schaarse talent dat nog wel een nieuwe werkplek zoekt.

Hoe iPM Partners dat precies doet? Bel Michael Akudaman

Michael Akudaman - Unconsultant en Interim manager
Michael AkudamanUnconsultant en Interim manager

iPM Partners & Personeelstekort aanpakken

Betekenis van het werk steeds belangrijker
blog

Betekenis van het werk steeds belangrijker

Mark Wilde

In ons werk zoeken we naar betekenis, ook wel purpose genoemd. Jong talent laat dit steeds zwaarder wegen bij de keuze voor een werkgever. Organisaties die hier geen oog voor hebben, gaan de boot missen.

Lees meer
Drie keer krachtiger door kickboksen
blog

Drie keer krachtiger door kickboksen

Hester Poelman

Bij kickboksen denken veel mensen aan testosteron en spierbundels. Toch zijn er steeds meer ‘keurige’ vrouwen, zoals ik, die deze sport ook beoefenen. Kickboksen helpt mij in mijn werk als teamcoach. Hier vertel ik u hoe.

Lees meer
Hoe iPM Partners zich overbodig maakte bij Pluryn
blog

Hoe iPM Partners zich overbodig maakte bij Pluryn

Robert Bukkems

"Mooi dat wij het nu zelf kunnen". iPM Partners leert klanten hun organisaties zelf te verbeteren. Als dat lukt, vertrekken we weer. Een mooi voorbeeld is zorggroep Pluryn. Bij verschillende vestigingen oogsten ze nu de resultaten van onze aanpak.

Lees meer
Aanmoedigingscultuur in plaats van aanspreekcultuur
blog

Aanmoedigingscultuur in plaats van aanspreekcultuur

Marcel de Wit

Als mensen elkaar niet wijzen op goed of gewenst gedrag, kan het van kwaad tot erger gaan. Vaak hoor je dan de roep om te streven naar een aanspreekcultuur. Maar moeten we dat wel willen? Ik denk eigenlijk van niet.

Lees meer
Hoog ziekteverzuim? Maak het bespreekbaar!
blog

Hoog ziekteverzuim? Maak het bespreekbaar!

Michael Akudaman

De zorg kent het hoogste ziekteverzuim van alle sectoren. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het ziekteverzuimpercentage ligt er op 5,8 procent, terwijl dit in Nederland gemiddeld 4,3 bedraagt. De zorg kent al heel lang een relatief hoog verzuim, maar het verschil met het gemiddelde is al tien jaar niet meer zo groot geweest als nu.  

Lees meer

Zijn passie? De zorg!

Michael Akudaman

'‘Met mensen het verschil maken en resultaat halen, vooral als het moeilijk wordt. Dat is zijn missie. Te veel creativiteit en talent blijft nu nog onbenut.’'

Lees meer over Michaels talenten en drijfveren